KOTI OTA YHTEYTTÄ  ALKUAJATUKSESTA  KIRJAT LUKEMISTO TOIMINTA KUINKA VOIMME? VIDEO TUE TOIMINTAAAlkuajatuksesta

(c) Hannu 2010-2013

Alkuajatus

Alkuajatuksen tavoite

Alkuajatus sisäisen vapauden välineenä

Alkuajatus ja henkisyys

Alkuajatus ja uskonto

Alkuajatus ja psykologia


Alkuajatus ja psykologia

Koska usein törmäämme ajatuksiin, joissa pyritään rinnastamaan jollain tavalla Alkuajatusta psykologian kanssa, on syytä tuoda esille, että ne ovat täysin eri asioita.

Alkuajatus on tietoa ihmisen sisimmästä, psykologia ei ole sitä. Ne eivät ole millään tavalla yhteensopivia, eivät edes käsitteiden osalta.

Alkuajatusta ei voi ymmärtää lainkaan psykologian näkökulmasta. Selittää voi toki, mutta silloin selittäjä ei ymmärtäne kumpaakaan.

Psykologia tutkii ihmisten käyttäytymistä ulkoa käsin, se ei tutki ihmisen sisintä, eikä se tunne ihmisen sisintä.

Psykologia on valtapelin väline. Sen tavoite on ihmisten sopeuttaminen vallitsevaan todellisuuteen ja sen ehtoihin. Sitä käytetään myös paljon ihmisten alistamiseen eri tavoin, niin markkinoinnissa kuin politiikassakin.

Psykologia on ottanut uskontojen mieliä hallitsevan roolin sitä myöten kuin ihmiset ovat uskonnoista vieraantuneet. Sen tarkoitus on sama, eli olla vallan väline.

Alkuajatus on väline, jonka avulla ihminen tutkii itse omaa sisintään nähdäkseen miten se toimii ja ymmärtääkseen miten hän tavoittaa sisäisen vapauden. Alkuajatuksen tavoite on auttaa ihmisiä tavoittamaan sisäinen vapaus ja aito oma tahto sekä aidon oman tahdon vapaus.
Sivuston koko sisältö on tekijänoikeuslain suojaama. Kaikki oikeudet pidätetään.
Noudata hyvää moraalia ja hyviä tapoja, älä kopioi toisten teoksia.